LAND 18 – fra Kastelsbakke til Grødby, 05.05.23

This page in English here

LAND 18 Kastelsbakke – ti minutter over fem. Jeg satte mig i ly af nogle træer og gik i gang, svøbt i lag på lag af tykt tøj for at beskytte mig mod den bidende kolde østenvind.

Udsigt fra Siegårdsvejen, mod vest

Jeg gik op til højlandet og skoven igen, dels for at finde ly, men også fordi min planlagte rute i Raghammer var blevet udskudt på grund af militærøvelser. De unge bøgetræer var allerede sprunget ud, og mirabeller og fuglekirsebær var klædt i hvide blomster. Det var svært at stå og male, men en flot broget fluesnapperhan hjalp på humøret.

Udsigt fra Højlyngsvejen, mod syd

På trods af solen blev mit humør snart formørket igen af ​​den konstant blæsende vind. Tegnepladen, der var spændt fast på min rygsæk, fangede vinden som et sejl, så jeg blev blæst rundt på de udsatte landeveje på min vej mod syd igen mod det sydlige fladland.

Udsigt fra Lillemyregårdsvejen, mod syd

Jeg gik hurtigt gennem Aakirkebys flotte parcelhuskvarter, som en fremmed fra en anden tid og sted. Tilbage i kulturlandskabet dukkede de første grønne skud frem på markene i smarte grønne rækker.

Udsigt fra Kratgårdsvejen, mod øst

Vinden tiltog i strenghed. Jeg ankom til Jættedal, en jættestue bygget i den yngre stenalder for over fem tusinde år siden, og først udgravet i 1883. På hænder og knæ kravlede jeg indenfor og her i det livmoderlignende indre kammer var jeg noget beskyttet mod vinden.

Udsigt inden Jættedal

Til sidst, som en modvillig nyfødt baby, kravlede jeg ud igen og mødte vinden. Senere fandt jeg ly i en lille skov og nåede endda en lille morfar, liggende oven på en el-boks. Den nyrestaurerede Saxebro Vindmølle så fantastisk ud i det sene eftermiddagslys.

Saxebro Mølle, set fra Dalegårdsvej

Jeg var ved at blive mat, men havde stadig mange timer tilbage. Efter lang tids søgen lykkedes det mig at finde Grødby bautasten gemt i noget tornet krat tæt på bredden af ​​Grødby Å. Ifølge det falmede informationskilt skulle stedet have været tilgængeligt for offentligheden, men der var ingen skilte eller stier, og skiltet var nærmest gemt bag brombærkrat og tjørnebuske.

Grødby bautasten

Jeg sluttede dagen af ved broen, hvor jeg sad og kiggede mod den nedgående sol og den bugtende Grødby Å. Jeg var fuldstændig vindblæst og udmattet, men glad for at have klaret dagen.

Grødby å, set fra broen, Grødbyvejen

LAND 18

VEJRET– Solskin om morgenen, senere sløret sol og overskyet. Temperaturer 5 – 7 grader. Vind 10 – 14 m/s fra øst. Timer med nedbør: 0 timer. Timer med sol: 10 timer.

STOP MED BIVVY – 0

GIK – 19.57 km

DAGEN VAREDE – 15 timer og 29 minutter

SNAKKEDE MED – 0

FUGLE SET OG HØRT – 42 arter: 6 nye (broget fluesnapper, gærdesanger, indtil videre = 90 arter)

LÆRT PÅ VEJEN – Jeg hader vind, måske mere end regnvejr

I MIT HOVEDE – Jeg havde lige haft fire dage med nogle andre kunstnere, som en forberedelse til efterårets ’Klippekroppe’ kunstprojekt. Jeg havde samtaler, billeder, ideer fra dagene flyvende rundt i mit hovedet.