LAND 08 – Paradisbakkervej til Rokkestenen, 24.02.23

This blog in English

LAND 08 Daggry var temmelig mild og uden antydning af regnen som skulle komme senere ifølge vejrudsigten. Jeg gik mod øst ned ad bakken og mod havet. Ved kanten af vejen, smeltede en lille flok af dådyr væk, da jeg nærmede mig.

Nede i det åbne kulturlandskab igen fulgte jeg vejen sydpå parallelt med kysten. Himlen blev mørk. Mens jeg malede Aarsdale i horisonten, begyndte en sanglærke lige pludselig at synge lige over mig – min første i år. To eller tre andre begyndte straks at synge med, og i en kort tid var jeg helt fortabt i deres hypnotiserende sang. Da regnen endelig begyndte at falde på mit papir, stoppede de pludselig, og jeg hørte dem ikke igen.

View from Sdr. Aarsdalevej

Jeg pakkede sammen og gik videre, mens regnen og vinden tiltog. Jeg tog nogle korte pauser og malede de mange trekantede gavle mellem marken, kysten og himlen.

View from Sdr. Aarsdalevej II

Jeg vendte mig mod vinden og gik op igen mod bakkerne. Jeg brugte lang tid på at traske ved siden af mudrede marker for at finde en bestemt sti, men uden held. Til sidst ankom jeg til Helvedesbakkerne, som ligger lige øst fra Paradisbakkerne. Jeg kæmpede igen med at finde en god sti. Jeg ankom til en lille stenhytte, hvor der har været en optisk telegraf, eller semafor, for mange år siden. Her holdt jeg en pause. Jeg malede et stykke papir og lod regnen falde derpå.

Rain painting I – increasing exposure time from left to right

Jeg gik videre. De dårligt vedligeholdte og – afmærkede stier, kombineret med min dårlig stedsans, resulterede i mange våde og mudrede timer i den gennemblødte skov. Jeg lavede flere regnmalerier, men besluttede mig for at koncentrere mig om min GPS streg/tegning i stedet, og jeg gik videre gennem skoven. Til sidste fandt jeg hen til de mere åbne og besøgsvenlige Paradisbakker.

Rain painting II – increasing exposure time from left to right
View in the Hell Hills

Endelig begyndt regnen af aftage, og mit humør blev bedre. Jeg gik langs Kodal – en fantastisk smuk sprækkedal med gråviolet granitvæg smykket med gyldent-grønt mos og rødbrune lyng.

Kodal

Jeg var helt udmattet nu og gik videre, forbi Skomagerdammen og Grydesø, inden jeg nåede dagens destination, Rokkestenen. Jeg prøvede virkelig at sætte den i gang, men det lykkedes slet ikke. Bag skyerne gik solen ned, og dagen var slut.

LAND 08

VEJRET– Regn det meste af dagen. Temperatur 3 grader. Vind 8 m/s fra vest. Timer med nedbør: 6 timer. Timer med sol: 0 time.

STOP MED BIVVY – 1

GIK – 18.46 km

DAGEN VAREDE – 10 timer og 20 minutter

SNAKKEDE MED – 0

FUGLE SET OG HØRT – 26 arter: to nye (sanglærke og sangsvane, indtil videre = 51 arter)

LÆRT PÅ VEJEN – Min regnbukser bliver tunge, når de er våde. Jeg blev nødt til at holde dem oppe mens jeg gik. ’Spor i landskabet’ sti på kortet eksisterer ikke længere.

I MIT HOVEDET – sangen ’Down so Long’ af The Doors – hele tiden, i takt med mine skridt.