LAND 05 – Lyrsby skov til Lyrehøj, 03.02.23

This blog in English here

LAND 05 Der var faldet sne natten over, og jeg blev en lille smule forsinket. Jeg gik mod vest ved daggry, men slud og kraftig vind betød, at det var svært at tage min skitsebog ud og tegne.  

Jeg gik over et åbent og blidt bølgende terræn, hvor sne og slud lå i streger der krydsede hinanden på markerne. Sigtbarheden var begrænset, og det virkede som om, alle farverne og al kontrast var blev udslettet af det stikkende slud.

Helt tilfældigt faldt jeg over et busstoppested, der vendte bagsiden mod vinden. Jeg slog mig ned, meget glad for læ, og ventede flere timer, mens sneen blev til slud og så kraftig regn. Lige pludselig skiftede vinden retning og der kom regn og blæst ind i mit lille skur, og jeg blev nødt til hurtigt at pakke mine ting og fortsætte.

Corner of Myregårdsvej and Ølenevej, The first one…
The second one, after the sleet turned to rain

Jeg gik videre og drejede så ind på en mindre vej, der førte mig forbi nogle gårde og en lille skov, hvor jeg rejst min ’tarp’ og spiste noget varmt mad. Det føltes som om, jeg var langt væk fra det hele. Til sidste stoppede regnen og jeg pakkede mine ting og traskede videre gennem det tykke mudrede sjap.

Med det klare vejr, strømmede dybe brune, okker og grønne farver tilbage i landskabet. Jeg gik igen ad et lille sti over marker og forbi en gammel skov, hvor der lå nogle gamle landbrugsredskaber glemt blandt de visne blade. Jeg gik videre forbi et fantastisk gammelt asketræ, og så krydsede jeg Vasaå, som brusede afsted, og satte kursen mod nord igen.

Kanten af en mark var ikke dyrket, og pludselig var der fugle overalt – gulspurve, finker og gråspurver – der spiste af de døde tidsler og andre vilde blomster. Over mit hoved kredsede en ung havørn forbi, og løftede mit humør. En tilfældig samtale med en kunstnerven, hvis hus jeg gik forbi, bekræftede min tro på naturens evne til at vende tilbage efter vi har misbrugt den. Jeg lavede flere hurtige skitser.

View of Ibsker from Lindholmsvej

Dagen sluttede desværre ikke positivt – regnen vendte tilbage og jeg traskede våd og træt videre til destinationen, mens lyset forsvandt.

LAND 05

VEJRET– Sne, slud og regn mest af dagen. Temperatur mellem 1 og 4 grader. Vind 8 m/s fra sydvest og nordvest. Timer med nedbør: 6 timer. Timer med sol: 0 time.

STOP MED BIVVY – 1

GIK – 12.95 km

DAGEN VAREDE – 8 timer og 40 minutter

SNAKKEDE MED – 1

FUGLE SET OG HØRT – 24 arter: to nye (havørn, rødkælk indtil videre = 45 arter)

LÆRT PÅ VEJEN – Skitsebog og SÅ blyant i lommen, ikke omvendt

I MIT HOVEDET – hvor hurtigt kan træer vokser og give læ og skærme