LAND 01 – Stranden ved Saltuna til Skrullevej, 06.01.23

This blog in ENGLISH here

LAND 01 Jeg gik fra hovedvejen ned til stranden. Mens jeg pakkede ud og kikkede mig omkring på  den grå himmel og vilde bølger, fløj en spurvehøg lige pludselig hen over hovedet på mig, langs stranden og ind i en lille skov. Jeg tog det som et godt tegn og den officielle start på LAND projektet.

Kelse å udmunter på stranden ved Saltuna

Jeg pakkede mine ting og begyndte at gå væk fra kysten og op ad en lille markvej  – det føltes meget mærkeligt og betydningsfuldt. Vejen var stejl, og jeg vendte mig og kikkede ned mod horisonten og havet. Det var koldt og det blæste. Det begyndt at slude.

Fra Saltunavej mod havet

Jeg nåede at lave nogle små skitser, men snart begyndte det virkeligt at blæse og sne. Jeg gik igennem et barskt og gråt landskab bestående af marker og gårde, og havet kunne ikke ses længere. Vejen fortsatte med at stige, men fladede sig ud til sidst i et bølgende landskab gennemskåret af smalle, skovklædte sprækkedale. Gennem regn og slud kunne jeg ane enorme industrielle landbrugsbygninger og siloer i silhuet mod himlen.

Risegaard set fra Kirkebyvej
Risegaard set fra Risevej

Vejrforholdene var brutale, og sigtbarheden var dårlig. Til sidst slog jeg lejr under min nye ‘bivvy’ i en lille skov, hvor jeg spiste lidt varm mad. Selvom jeg var glad for ly, kæmpede jeg med at holde mig tør, varm og positiv. Jeg tænkte på landskabet, og hvordan det er blevet forvandlet af industrielt landbrug – mine negative tanker var uden tvivl påvirket af nyheden om, at det enorme Biogasanlæg lige ved siden af ​​mit hjem måske skal udvides.

Min nye ‘Bivvy’ shelter og stole – meget lettere end den gamle ‘M60’…
Udsigten fra kanten af skov

Jeg gik gennem gennemblødte marker og nåede Solhøj/Risehøj – en gammel bavnehøj fra den tid, hvor man i ufredstider meddelte sig øen rundt ved at tænde ild på høje steder i landskabet.

Risehøj

Jeg traskede videre, med gennemblødte vandrestøvler, og slog igen lejr i en lille skov på Skrullevej, hvor jeg skulle hentes. En enkelt dompaphan landede på en kvist et øjeblik, hans strålende bryst chokerende pink mod alle det hvide, brune og grå. Naturligvis ingen solnedgang eller faktisk noget som helst tegn på, at dagen var forbi, andet end en gradvis mørklægning af den mørkegrå himmel.

Fra kanten af skov

LAND 01

VEJRET – sne, slud og regn mest af dagen. Temp mellem 2 og 4 grader. Vinden 10 – 15 m/s fra S og SV. Timer med nedbør 6.5, timer med sol, 0.

STOP med Bivvy – 2

GIK – 11.34 km

DAGEN VAREDE – 7 timer og 35 minutter

SNAKKEDE MED – 1

FUGLE SET OG HØRT – 22 arter

I MIT HOVEDET – jeg kæmpede lidt med at blive glad – det var fantastisk at være ude igen, men jeg ville bare hjem og blive varm igen. Jeg tænkte tit på Biogas og deres planer om udvidelse.

Hit the ‘follow’ button below to receive weekly LAND blogs through 2023