KYST 52 – fra Rønne Sydhavn, til Rønne Nordhavn, fredag den 28. december, 2018

To read this KYST 52 blog in English, see here…

cof

se her for introduktion til KYST projektet

KYST 52 Igen var dagen mild, næsten vindstille, med et tykt tæppe af skyer. Jeg mødte Steffan fra TV2 Bornholm uden for Havnekontoret, som havde givet mig tilladelse at gå på den nye krydstogthavn. Der var ikke så megen aktivitet på havnen, og det føltes mærkeligt at gå på et stykke jord, som ikke eksisterede for et år siden, da jeg begyndte på projektet.

cof

Jeg afleverede min hjelm, sikkerhedsvest og -støvler, og gik rundt i det forladte og lidt triste havneområde under skyggen af kæmpe siloer og osende skorstene. Gamle havnebygninger, fiskerbåde, bøjer og fiskenet stod side om side med maskiner og strukturer i en moderne havn.

cof

Mod nord blev silhuetter af kirker og tager gennemskåret af master og antenner på fiskekutterne. Det var stille med næsten ingen lyd, ud over lyden af en knallert nu og da, eller de hære skrig fra en Svartbag.

cof

Dagen var lidt melankolsk, og jeg følte mig lammet og trist. I pakkede mine ting og gik videre mod byen, hvor jeg skulle rejse M60-en og spise min frokost, en Pot Noodle. I stedet hørte jeg en af mine venner, der pludselig kaldte på mig, og jeg blev så glad, da jeg opdagede, at de havde lavet en bar-b-q for mig. Det var en dejlig overraskelse, og jeg gik videre i meget bedre humør, også fordi vi skålede flere gange med honningsyp.

Jeg gik videre mod nordhavnen, med byen til højre, og stoppede på det lille område md græs, hvor jeg rejste M60en og gik i gang med mit sidste maleri af horisonten, som kunne ses mellem de to havnemolerog under fantastiske skyer (se top).

Jeg havde håbet på at male de troldænder, der plejer at samle sig i havnen, men de var der ikke. I stedet kikkede jeg på de mange måger og skarver som sad rundt omkring i havnen. Måske på grund af alkohol var det svært for mig at få en forbindelse til dem. Lige efter jeg havde pakket mine ting, ankom troldænderne, men det var for sent, fordi jeg skulle skynde mig til dagens mål og projektets start- og slutpunkt.

cof

Der ventede Steffan og jeg gik rundt omkring parkeringspladsen, et mærkeligt men måske passende sted at slutte af. Jeg følte mig slet ikke sejrstolt, bare lidt tom og uengageret. Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle til at male, og jeg huskede lige præcis den samme forvirring, da jeg sad på det samme sted for et år siden. Nogle unge knobsvaner ankom lige pludselig, og jeg bestemte mig for, at de skulle være motivet til mit sidste billede. Efter jeg var færdig, kom min kone of nogle venner med champagne, på mystisk vis var der nogen der fyrede fyrværkeri af på den anden side af havnen, og KYST var slut.

cof

Vejret = Skyet hele dagen. Temp mellem 5 og 6 grader. Vind mellem 5 og 6´7 m/s fra nordøst. Timer med sol, 0 timer.

Lært på vejen – at male og at drikke passer ikke så godt sammen.

Stop med M60 = 1

Gik = 6.83 km

Dagen varede = 7 timer og 12 minutter

Fugle set og hørt = 22 arter (0 nye = 139 arter i alt på KYST turen)

Andre ting = De sidste to uge af KYST-projektet har været gennemført i skyggen af bortgangen af min ven, kollega og mentor, Greg Poole – en inspirerende kunstner, underviser, og menneske, som vil blive savnet af alle, der kendte ham. Greg var en meget aktiv støtte og fortaler for KYST-projektet, og han ville have læst disse ord, hvis ikke han var blevet taget fra os. Greg lever videre i mine tanker og minder, og KYST-udstillingen og bogen, som jeg skal arbejde på næste år, vil blive lavet med en følelse af, at Greg er med i processen, men kommer alligevel til at mangle hans konstante entusiasme og visdom.

Snakkede med = 10 (1 + 2 + 1 + 4 + 1 + 1)

I mit hoved = Greg. Pokerdudes. Slutningen på projektet.

2018-12-29