KYST 50 – fra Korsodde til Fredensborg, fredag den 14. december, 2018

To read this KYST 50 blog in English, see here…

se her for introduktion til KYST projektet

KYST 49 En lille smule sne lå på markene på vejen hen til kysten, men var forsvundet da jeg nåede ned til stranden ved Korsodde. Dagen var overskyet og kold men vindstille. Der var stille og fredfyldt på stranden, og jeg kikkede på farverne på himlen, mens de langsomt ændrede sig. Jeg gik i gang med et ’slice painting’, og i en af pauserne vendte jeg mig om og malede de fantastiske farver i aflejringerne på kystskrænten.

cof

Mens jeg malede, faldt der små iskrystaller på mit papir, som langsomt smeltede. De sidste to segmenter indeholdt den nye mole i Rønne havn.

cof

Jeg gik videre og nåede snart den sandede strand ved Onsbæk, hvor de gamle fyrretræer skuer ud over stranden. På selve stranden studerede jeg de fine streger efterladt af bølgerne, der havde trukket sig tilbage, og som lignede et landskab i sig selv.

cof

Allerede nu var solen begyndt på rejsen ned mod horisonten igen, og jeg stoppede under M60-en og spiste min frokost. Inde i skoven kikkede jeg tilbage mod M60-en, som så ud som om den blev omfavnet af grenene fra de gamle fyrretræer.

cof

Sandstranden forsvandt pludselig og blev afløst af store stenblokke, som var blevet placeret der for at forhindre erosion af kystskrænten, hvor der ligger huser. Jeg besluttede mig for at se, om jeg kunne fortsætte hele vejen til dagens mål, Fredensborg, og efter to hårde timer, mest på alle fire, nåede jeg dertil. Jeg var gennemblødt af sved og saltvand og lavede mit sidste billede af to gråænder i gråvejret, mens slud og is faldt på mit papir.

cof

KYST 50

Vejret = Overskyet hele dagen. Temp mellem 1 og 2 grader. Vind mellem 2 og 3 m/s fra øst. Timer med sol, 0 minutter

Lært på vejen – mobilen bruger mindre strøm, når den sidder i min bukselomme i stedet for jakkelommen.

Stop med M60 = 1

Gik = 5.52 km

Dagen varede = 7 timer og 5 minutter

Fugle set og hørt = 17 arter (0 ny = 138 arter i alt på KYST turen)

Andre ting = Kysten og vejret minder mig meget om de første KYST ture, og jeg havde en stærk fornemmelse af ophør og cirklen, der slutter.

Snakkede med = 0

I mit hoved = Søn i New Zealand, fars operation, udsmykningsprojektet i Aakirkeby og deadline

2018-12-20 (2)