KYST 49 – fra Arnager til Korsodde (Stampen), fredag den 7. december, 2018

To read this KYST 49 blog in English, see here…

cof

se her for introduktion til KYST projektet

KYST 49 På trods af en virkelig dårlig vejrudsigt, var det tørt og ikke for koldt i Arnager, og det blæste heller ikke så meget. Lige som sidste uge nåede solen at bryde sig igennem skyerne og kastede et gyldent lys over bølgerne. Der var allerede gang i arbejdet på broen, og gik jeg også i gang.

cof

Jeg gik videre rundt om Arnager Odde og mod vest, med vinden i ansigtet. På min højre side havde jeg Arnager klint med kridt der smuldrede og et underliggende lag af Arnager grønsand. Heldigvis var vandstanden stadig lav, og jeg kunne gå langs kysten uden problemer, bortset fra det meget glatte stenblokke, som jeg skulle hen over. Lige før jeg nåede Horsemyre Odde, kikkede jeg tilbage på og malede en meget dramatisk og dynamisk himmel. Lige da jeg blev færdig, kom et tykt lag af tåge, og den ændrede fuldstændig dagen.

cof

Lidt længere langs kysten rundede jeg Horsemyre Odde, med hegnet fra lufthavnen synligt på toppen af skrænten. Der var ingen menneske og det lokale navn ’Verdens Ende’ passede meget godt. Af alle de steder jeg har været på Bornholms kyst, virkede denne strækning som den mest øde og mindst besøgte. Nøgne og krogede træer, dundrende bølger og tyk tåge gav en meget barsk og melankolsk stemning.

cof

Tågen forsvandt lige så pludselig som den var kommet, og solen skinnede. endda En fjeldvåge hang næsten ubevægelig i en opadstigende luftstrøm og kikkede efter mus og rotter i græsset på kystskrænten. Jeg pakkede min kikkert ud og tegnede den, næsten uden at kikke på papiret. En ikoniske fugl fra min barndom. Jeg følte mig taknemmelig over at jeg fik mulighed for at dele tid og rum med sådan en vidunderlig skabning.

cof cof

Dagen var ved at forsvinde og jeg var ikke engang halvejs endnu. Jeg travede videre over glatte sten og beundrede deres meget varierede former og farver. Arnager kalkformation var nu skiftet ud med den yngre Bavneodde grønsandformation fra den øvre kridt, den yngste geologiske lag på Bornholm ud over Kvatær aflejringer. Nu, for den først gang, kunne jeg se kranerne, der arbejde på de nye moler på Rønne Havn, tæt på det sted, hvor jeg begyndte for 49 uger siden.

Himlen var helt overtrukket nu, og lige før jeg nåede Bavnodde, gik jeg i gang med et stort ‘slice painting’. Jeg havde håbet på, at jeg kunne følge de store regnskyer, som samlede sig over vandet, men så kom der en støvregn og det var meget svært at arbejde. Jeg prøvede at arbejde med regnen, med at dække sektioner af billedet og lad støvregnen falde på papiret, men det hele blev hurtigt alt for vådt (udsnit, se også top).

cof

Da jeg endelig blev færdig med billedet var dagen næsten forbi, og jeg havde stadigvæk ret langt at gå. Modvilligt forlod jeg stranden og gik på stien oppe på klippen i stedet for, hele vejen til Korsodde, hvor der min kone og min bil ventede på mig.

KYST 49

Vejret = Skyet eller tåget meste af dagen, med lidt sol ind i mellem. Temp mellem 7 og 9 grader. Vind mellem 7 og 3 m/s fra vest. Timer med sol, 30 minutter.

Lært på vejen – lad nu være med at lad en andevinge ligge i tasken i en uge – det stinker. Husk at pakke ud.

Stop med M60 = 1

Gik = 6.51 km

Da

gen varede = 7 timer og 26 minutter

Fugle set og hørt = 16 arter (0 ny = 138 arter i alt på KYST turen)

Andre ting = Endelig fandt jeg en flaskepost, eller rettere: en besked ved siden af en flaske, som var gået i stykker. Der stod ‘jeg er også Dansker, kærlig hilsen’ – også på japansk!

Snakkede med = 0

I mit hoved = Søn i New Zealand, fars operation, udsmykningsprojektet i Aakirkeby og deadline

2018-12-08