KYST 24 – fra Tuleknald (Gudhjem) til Kobbe å, fredag den 16. juni, 2018

To read this KYST 24 blog in English, see here…

Se her for introduktion til KYST projektet

Mild og vindstille, under et tykt lag af skyer begyndte dagen langsomt og umærkeligt ud over det langsomt tiltagende lys. Jeg begyndte der, hvor jeg blev færdig sidste uge, på Randkløverne med udsigt mod Svaneke.

Kun få meter væk, dukkede et par stormmåge-unger op fra deres gemmested under en klippeblokke, under deres forældres vagtsomme blik. Klangen af sure måger blev lyden, der fulgte mig hele dagen. Mørkeblå skyer over havet var et tegn på regn, men udover lidt støvregn, kom den aldrig.

Tæt på, fodrede nogle gråkrager deres flyvefærdige og skrigende unger. Rundt omkring, vrimlede buskene med fugleunger: musvitter, blåmejser og tornirsker, som om hele øens fugle var blevet flyvefærdige på den samme dag. Jeg kikkede på de smukke vild blomster rundt omkring mig (Borst, Blåmunke, Musevikke, Mark-tusindgylden og Gedeblad).

Jeg gik videre mod Melsted, forbi en campingplads hvor alle stadig sov, og rundt om et klippefremspring, hvor jeg kunne se Melsteds mole.

Nu skinnede solen og det var varmt. Jeg malede et klippetårn både før og efter en lille sovepause under min M60 paraply.

Jeg blev vækket af en skrigende stormmåge, der landede på M60-en lige over mit hovedet (photo).

På stranden ved Melsted blev jeg igen tiltrukket af de vilde blomster (Haremad, Fingerbøl, ? og ?).

Melsted er en charmerende og rolig gamle fiskerby, fri for turister selv om den er så tæt på Gudhjem. Jeg har boet på Bornholm i ti år, men havde aldrig været der før. Jeg gik rundt og sugede den dejlige stemning til mig og besøgte nogle venner, hvor jeg tankede op med vand. På trods af de smukke omgivelser og det fine vejr, var jeg træt og sur, og mit kreative øje var udmattet. På molens spids sad jeg og malede mågerne, mens flere lokale beboere hoppede i vandet ved siden af.

Syd-øst fra Melsted ligger et smukt og åbent naturområde med får på græs, og kendt som ’lille Skotland’ af de lokale beboere. Her gik jeg rundt på det tørre gule græs til lyden af gulspurve, tornirisker og tornsangere i enebærbuskene. Jeg hoppede i det forfriskende vand for det først gang i år. Bagefter malede jeg en klippeblok, mens tusindvis af skrubtudser, der nyligt havde gennemgået metamorfose, vrimlede rundt i planterne mellem de nu udtørrede vandhuller.

Lidt videre lå en anden stor campingplads ved kysten. Jeg gik hurtig igennem, mellem den fristende duft af bacon og pølser. Lige efter malede jeg nogle vidunderlige Stor Knopurter.

Jeg gik videre til dagens mål, udmunding af Kobbeå, og nød dagens flotte solnedgang.

KYST 24

Vejret – Solskin og skyker tidligt om morgenene. Mellem 17 og 23 grader, 12 grader ved solnedgang. Vinden mellem 2 og 4 m/s fra west.  Timer med sol, 13,5 timer. Tørken forsætter.

Lært på vejen – blomster, blomster, blomster

Stop med M60 – 1

Gik = 8,43 km

Dagen varede 17 timer og 36 minutter

Fugle set og hørt på dagen – 37 arter (0 nye = 95 arter i alt, indtil videre)

Andre ting – træt, træt

Snakkede med = 1+4

I mit hovedet =Tanker i forbindelse med et foredrag jeg skal give i Canterbury næste torsdag (til lyden af ’Starlight’ af Muse, min sang på hjernen.,