KYST 17 – fra Store Sandkås til Tejn Havn, søndag den 29. april, 2018

To read this KYST 17 blog in English, see here

detail.jpg

se her for introduktion til KYST projektet

KYST 17 To dage forsinket på grund af sygdom gik jeg endelig tilbage til startpunktet, Store Sandkås, klar til solopgangen. Det var vindstille, ikke koldt men overskyet

dav

Før jeg gik videre langs kysten, tog jeg en lille afstikker til mundingen af Store Dal, en sprækkedal, hvor jeg sad i skoven og kikkede på tæppet af anemoner, og lyttede til det lidt afdæmpede fuglekor.

dav

Jeg gik tilbage til kysten og min bil, hvor der ventede morgenmad og kaffe. Ingen mennesker og kun få fugle, dagen føltes anderledes, som en rigtig søndag. Skyerne var forsvundet og den trillende sang fra løvsangerne, sammen med fjern skræppen fra en rågekoloni gjorde mig søvnig. Jeg pakkede mine ting og gik langsomt langs den sandede strand. Til højre var hoteller og sommerhuse. Jeg stoppede foran et mægtigt elletræ. Jeg malede det fra stammen opad, og min pensel fulgte grenene til de sidste små kviste, hvor der sad små blade, som var lige ved at springe ud.

dav

Jeg gik videre og fandt et sted hvor jeg kunne slappe af. Jeg prøvede at sove under min M60 paraply, men uden held. Jeg var stadig småsyg og træt. Jeg malede skyggerne på nogle klipper.

dav

Jeg sov en lille smule, vågnede og gik over til vandkanten. En kæmpestor mink lillede frem mellem nogle klippeblokke ikke længere end tre meter væk. Han virkede slet ikke bange og listede væk igen. Jeg var så sur over, at jeg ikke havde papir med. Lidt senere så jeg et tykt markfirben, der solede sig på en sten. Denne gang var jeg forberedt, og jeg gik langsomt over til ham, indtil jeg var tæt nok til at virkelig kikke på ham.

cof

Jeg gik videre langs kysten. Granitten var anderledes her, med andre farver. Mellem granitblokke og kysten var der enge med vandhuller, blomster og grønne vækster. Dagen var varm og stille. Jeg fandt et sted med lidt vind, og kikkede på nogle knobsvaner der svømmede rundt ved kysten. Udsigten var for det meste fredelig, men en af svanerne var aggressiv og kunne ikke lade være med at jage de andre rundt hele tiden.

Lidt senere prøvede jeg at male spejlinger i en rock pool, men solen tørrede farverne alt for hurtigt.

cof

Mens jeg nærmede mig til Tejn Havn, så jeg mange både, i alle forskellige størrelse sejle ind i havnen. Kysten blev mindre sandet igen, gennemskåret af små vandløb og sumpede områder. Ind i mellem strandsiv tegnede jeg nogle utroligt gule eng-kabbelejer.

cof

Endelig nåede jeg havnen, på trods af min tunge rygsæk, irriterende M60 paraply og drillende campingstol. Tejn havn er stor og industriel, og der myldrede med lystfiskere, som var lige kommet tilbage efter en dag til havs på jagt efter laks. Sammen med lokale folk var der grupper af tyskere, nordmænd og svenskere, der sad og snakkede, drak øl og spist sammen. Jeg var en lille smule misundelig og gik trist forbi. Nu var jeg virkelig ved at være færdig, og jeg gik hele vejen til havnen, hvor jeg vendte min ryg til havnen og byen, og kikkede i stedet på farverne og skyggerne på nogle klippeblokke, mens solen gik langsomt ned.

cof

KYST 17

Vejret – Sol næsten hele dagen. Mellem 10 og 14 grader. Vind mellem 1 og 4 m/s fra nordvest. Timer med sol, 13 timer 30 minutter.

Lært på vejen – Det lønner sig at rejse M60-en og male i skyggen, i stedet for at prøve at male i direkte sollys.

Stop med M60 – 2

Gik = 8,98km

Dagen varede 14 timer og 59 minutter

Fugle set og hørt på dagen – 43 arter (3 nye -bramgæs, bysvale, knarand  = 79 arter i alt, indtil videre)

Andre ting – fire vipstjerter der jagtede efter hinanden. Så hurtig jeg ikke kunne tro min egne øje.

Snakkede med = 2

I mit hovedet = Så mange ændringer siden sidst. Det er årets mest dynamiske tid, og  kysten er måske IKKE det bedste sted at være. Uendelige tanker om mit dårlige helbred. Klar over jeg har haft tre dage i træk med sol og varme. Bange for at jeg skyldes regn og vind. Håb om at jeg er rask på fredag.

2018-04-30