KYST 15 – fra Kongeskær til Knuds Næs, fredag den 13. april 2018

To read this KYST 15 blog in English, see here

se her for introduktion til KYST projektet

KYST 15 Da jeg ankom til startpunktet, forstyrrede jeg en lille flok af edderfugle, som svømmede hurtigt væk fra kysten og ud i brændingen. Solen var blodrød og begyndte på sin rejse gennem dagen, mens bølgerne slog og tumlede over klippeblokkene. Helt alene og fuld af begejstring for dagens begyndelse, gik jeg i gang med dagens først billede med en kold pålandsvind i ansigtet.

img_20180414_084926.jpg

Efter et stykke tid blev solen dækket af skyer, og jeg gik videre, forbi skolen og ind i et parkområde. Jeg gik rundt uden et rigtigt mål, og til sidst slog jeg mig ned og kikkede sydøst over bølgerne mod skorstenene i Allinge.

cof

Jeg gik videre og kikkede tilbage til der, hvor jeg lige havde været, nu med solen i ryggen. Jeg prøvede at fange energien i bølgerne.

cof

Jeg havde ikke sovet nok og var temmelig træt. Støj fra bølgerne og vinden der slog ind fandt jeg irriterende i stedet for oplivende. Jeg trængte til en pause og gik væk fra kysten og op til Madsebakke, hvor de Bornholmske folk fra bronzealderen havde ristet billeder i klipperne. I dag er de malet røde, og jeg fandt dem lidt svære at forholde mig til, også til stedet. Jeg gik tilbage til kysten hvor nogle edderfugle der boltrede sig i bølgerne, førte mig tilbage på sporet og lettede mit humør.

cof

Jeg gik videre til den lille havn ved Møllerende, hvor jeg besøgte nogle venner, og drak vidunderlig kaffe og spiste hjemmelavede boller i deres have. Jeg gik tilbage til havnen og kikkede på rågerne i deres reder. Der var lidt redebytteri, men de var ellers ret afdæmpede. I læ fra vinden i min M60 med solen på ansigtet var der faktisk ret varm og jeg blev næsten søvnig. Jeg tog mine handsker af – for første gang siden turen begyndte for 15 uger siden.

Jeg tegnede Domen, fokuspunkt for folkemødet. Det var svært at forstille, at om bare et par måneder bliver hele området invaderet af tusindvis af mennesker til Folkemødet.

dav

Jeg gik forbi havnen i Allinge og videre til Kærenæs, hvor jeg kikkede på en stor flok af havlitter og sortænder i de kæmpestore bølger. Jeg gik videre forbi Gulehage og skorstenene til den næste lille bugt, hvor jeg rejst min M60 paraply lige foran stranden.

dav

Jeg spiste en sen frokost og snakkede med en venlig mand, som gik tilbage til sit hus og kom hurtigt tilbage med en ’lille en’. Det var en hyggelig og uventet pause, og jeg forsatte i bedre humør. Jeg begyndte at tegne et par gravænder, hvis fantastiske orange og grønne farver var afspejlet i klipperne og vandet rundt omkring. Men, som tit sker, kunne de desværre ikke lide at stå som modeller, og de gik hurtigt videre.

cof

Jeg gik videre igen forbi den næste lille strand og hele vejen til Knudsnæs, dagens slutpunkt, med fantastisk udsigt i alle retninger. Jeg var udmattet nu, men besluttede mig for at gå lidt rundt i stedet for at sidde stille. Vinden havde aftaget en lille smule, men solen var nu forsvundet og dagen blev kold igen. Kæmpe bølger fortsatte med at kaste sig ind på kysten, og stormågerne hylede og skreg. Vipstjeter flittede rundt omkring mellem klippeblokkerne. Selvom dagen føltes som en rigtig forårsdag, var der ikke så meget grønt eller mange livstegn, og fugleliv og fuglesang var afdæmpet. Jeg fandt et fint sted i læ og malede udsigten nordpå, i ’striber’ hver halve time, mens dagen langsomt gled bort og himmelen blev mørkeblå.

dav

KYST 15

Vejret – En lillesmule regn sidst på dagen. Solrig eller diset med kort periode med skyer. Mellem 6 og 9 grader. Vind mellem 9 og 13 m/s fra vest. Timer med sol, 10 timer.

Lært på vejen – lad nu være med at drikke te lige før du går i seng. Køb nye pensler. Måske lade termoundertøjet blive hjemme næste gang?

Stop med M60 – 3

Gik = 11,2km

Dagen varede 14 timer og 3 minutter

Fugle set og hørt på dagen – 33 arter (0 nye – 67 arter i alt, indtil videre)

Andre ting – jeg kikkede på en skarv, der svømmede rundt på nogle kæmpe bølger. Til sidst var det for meget, og den svømmede up på en kæmpestor bølge, hvor den åbnede vingerne og blev kastet op i luften af bølgen.

Snakkede med = 9 ( 2 + 2 + 1 + 1 + 1 + 2)

I mit hovedet = Jeg bliver nødt til at forholde mig til andre menneske på turen, når jeg maler. Vores forhold til vores omgivelser. ’Generation kløft’, og hvordan dette koncept har udviklet sig. Hele min krop gør ondt, mine skuldre, mine akillessener, jeg skal løbe igen, osv. osv.

2018-04-14