KYST 08 (Dansk) fra Jons Kapel til Vang Pier, fredag den 23. februar, 2018

To read the KYST 08 blog in English, see here

cof

se her for introduktion til KYST projektet

KYST 08 – Efter næsten to måneder er jeg en ottendendedel rundt om øen nu, og det betyder en ottendendedel gennem året. Hver tur bliver mere udfordrende, fordi dagene bliver længere, og jeg er længere væk fra mit hjem. Projektets rytme er en del af min hverdag nu – at restituere, at læse, at gå, at blogge, at restituere – og hver fredag er en fantastisk rejse.

Jeg sad på toppen af trapperne ved Jons Kapel. Det var fuldstændig vindstille og havet spejlede de flotte farver fra den klare himmel. Dagen var hamrende kold, minus syv, og mine fingre frøs til næsten ligeså hurtigt som mine vandfarver.

cof

Mens solen krøb over horisonten, gik jeg videre, ud af skyggerne i skoven og hen hvor solen skinnede og jeg kunne kikke på havet nedunder. Lige pludselig sang en guldspurv, min første i år og et sikkert forårstegn efter min mening. Jeg prøvede at male med isen, mens jeg nyd guldspurvens sang.

dav

Jeg gik videre men kunne ikke kom ned til havet. På redningsstien var der slåen, enebær og fuglekirsebærtræer rundt omkring. Det var et fredfyldt sted.

dav

cof

En ven kom lige pludselig og vi gik lidt videre, holdt en pause i solen og drak en lille honningsyp sammen. Meget hyggeligt. Jeg gik videre alene, men kunne stadig ikke komme ned til vandet. Jeg gik hele vejen til broen og Vang stenbrud, før jeg kunne komme ned på stenene. Jeg havde lyst til at gå hele vejen tilbage langs kysten til Krogeduren, som jeg ville male. Der var ingen sti og jeg stillede min stol og M60 paraply fra mig, fordi det var svært at gå på de glatte rullesten. Jeg nåede Krogeduren og fandt en fantastisk vinkel, lige mens solen begyndte at skinne over klipperne og på ’tårnet’… men jeg havde glemt mine farver og papir. Efter jeg havde bandet rigtigt meget, lavede jeg en hurtigt tegning og gik hele vejen tilbage. Sur og træt.

Jeg fandt mine ting og malede udsigten over Vang pier og Hammershus langt væk. Det var meningen jeg ville male det skiftende sollys, men skyerne kom og det begyndte at småblæse.

cof

Jeg kogte vand til min frokost, a pot noodle, men spildte det over det hele. Jeg bandede igen. Dagen havde forandret sig, og stemningen var blevet mørk. Jeg gik lidt rundt for at blive varm, og så lavede jeg en hurtig skitse af broen i den bidende kulde.

cof

På Vang pier, i det kolde blæsevejr, blev jeg hurtig opmuntret af nogle energiske engpiber, der fløj rundt omkring. De tunge mørke skyer drev langsomt sydpå, og dækkede gradvist dagens lys, der gik fra gult, til orange, til rødt, og så forsvandt fuldstændig.

KYST 08

Vejret: klart start til dagen, senere overskyet, minus 7 til 0°C, vind 1 til 6 m/s fra nord. klarhed: not bad. Timer med sol lys: 4

Lessons learned – always put the stove on something level and stable, and take gloves off before taking the boiling water off. If you’re going to put the frozen watercolour palette in your trousers to warm it up, be prepared for defrosted paints to run down your legs.

Stoppested med M60 = 1

Gik = 7.45km

Dagen varede = 10 timer, 18 minutter

Fugle set og hørt = 18 arter (3 nye = guldspurv, rødhals og engpiber= 45 i alt)

andre ting = rådyr løbende over marken

Snakkede med = 3

In my head = ‘alene i vildmarken’ (‘Alone’), what it would be like to NOT have anyone to talk to at the end of the day, to NOT come home to a lovely shower and a cold beer. Chess, again. Trust.

2018-02-24