KYST 06 (Dansk) – fra Hasle Havn til Helligpeder, fredag den 9. februar, 2018

For at læse denne KYST 06 blog på ENGLESK se her

cof

See here for an introduction to the KYST project

KYST 06 Jeg kikkede op over Halse mod den mørke og skyfri blå himmel. For den først gang siden jeg gik i gang med KYST projektet kunne jeg glæde mig til solskinsvejr. Det var bidende koldt, men klart, og alt var dækket med frost. Næsten vindstille.

Jeg begyndte at male, men vandfarverne begyndte at fryse til på papiret. Det var interessant og sjovt at se de fantastiske former på mit billede, men snart begyndte der at danne sig krystaller på min palet, og det var umuligt at arbejde med.

cof

Jeg forlod Hasle marina og gik nordpå, ikke på kyststien men på den vilde og barske strand. Jeg stoppede og rejste min paraply, og lavede nogle eksperimenter med maling og isen. Jeg tilføjede lidt gin, men det virkede ikke så godt. Isen lavede nogle meget fine og smukke mønstre på papiret.

cof

Her er stranden mest af større granit sten, med sandsten og ler i kystklinten, med nogle fine streger af kul. Jeg lavede nogle billeder af de måger og skarver der sad på marinaen, men kæmpede lidt med isen på papir og mine kolde tæer. Som der tit sker, gav min indre uro en interessant og spændende streg, som afspejlede min oplevelse på en autentisk måde.

cof

 

cof

Jeg gik videre. Her er et fredet område, og tæt ved kysten ligger der en skrænt, som er en ca. 10.000 år gammel kystklint fra istiden. Lige nu gav den lidt læ fra vinden som var ved at tage til i styrke. Jeg kikkede tilbage mod Hasle og solen, og et fantastisk træ dækket af vedbend.

cof

Jeg sad og malede en gammel hvidtjørnebusk i den dejlige sol. Ikke mange fugle og ingen mennesker.

cof

Jeg kunne nu se huse og skorsten fra gamle røgerier. Jeg gik videre på den vej som var nu lige ved siden af kysten. Da jeg nåde Helligpeder gik jeg i gang med at forberede mig på at fange den solnedgang som snart var i gang. Helligpeder er støttet af en forening med frivillige arbejdskraft, og de fiskerfamilier og lokalsamfundet som brugte stedet for kun nogle årtier siden er nu væk. Men der er meget smukt.

Jeg malede i ’striber’ cirka hver 20. minut og fulgte med solens nedgang. Den forsvandt bag nogle skyer med kom tilbage lidt længere nede, som en blød, rød cirkel. Jeg kæmpede med farverne, som skiftede alt for hurtigt. Så snart solen var forsvundet, kom isen på papiret tilbage med nogle af mine sidste penselstreger.

KYST 06

Vejret = sol med lidt skyker en gang i mellem,  minus 3 – plus 1 °C, vind 3 – 7 m/s fra syd og sydøst. Timer med sol – 8

Lessons learned – you need to mix large quantities of gin into water to stop it freezing. Neat alchohol must be better and cheaper.

stoppedsted med M60 = 1

gik = 6.93km

varede = 9 timer, 27 minuter

fugle set og hørt = 27 (1 ny =  41 i alt)

andre ting = spurvehøg – fantastisk fugl

snakkede med = 4

I mit hovedet – om jeg slipper fra sygdom som min familie og halvdelen af Bornholm lider af, Jordan Peterson interviewet, at være stærk og svag, hvordan kan jeg beskytter dem jeg holder mest af…

2018-02-10