KYST 05 (Dansk) fra Klympen til Hasle Havn, fredag den 2. februar, 2018

To read this post in English, see here

se her for introduktion til KYST projektet

KYST 05 Mens jeg pakkede mine ting ud i daggryets dunkelhed, bed den kolde vind i mine hænder. Men det var også forfriskende og jeg satte hurtigt min ’M60’ kæmpeparaply op og forsatte der, hvor jeg havde sluttet ugen før.

cof

Mens jeg sad og malede i dagens ny lys, dukkede en tårnfalk pludselig op i det fjerne som et sort kryds. Den hang i luften, fuldstændig stille ud over nogle små bevægelser med vinger og hale. Så kom den lidt tættere på med en stor bue, og forsatte med at kikke efter mus. En gang mellem dukkede den, eller blev mobbet af nogle gråkrager. Snart var den lige over mit hoved, og jeg sad og tegnede.

cof

Sådan en forbindelse med fugle i naturen er lige det jeg jager efter. Mens jeg kikker og tegner, bliver jeg fuldstændig tabt i nuet, og der eksisterer intet ud over fuglen og mit øje. Jeg bliver fuldstændig overvældet, når jeg får lov til at se på sådan et væsen. Ved at kikke og at tegne bliver jeg selv ’hævet op’ til fuglen. Utroligt. Jeg har altid elsket tårnfalke – det var den først fugl jeg lærte at tegne for mere end 40 år siden.

Tiden gik og efter tårnfalken fløj videre, og jeg havde snakket med TV2 Bornholm, pakkede jeg mine ting og gik nordpå mod Hasle. Lige før jeg kom ind i byen, stoppede jeg og malede en sølvmåge, der sad med stoisk ro på en stor sten i de kolde bølger.

cof

Jeg gik rundt omkring i havnen, men mistede inspirationen. Jeg læste på nogle tavler lidt om Hasle’s gamle fiskeri, og hvordan det kørte så godt i 80erne, indtil fiskerne pludselig forsvandt. For en tilflytter som mig, er det svært at forstille sig. Nutidens Hasle byder på mange turistaktiviteter, og jeg synes byen føles lidt mere autentisk end nogle af de smukkere turistbyer på den anden side af øen. Men i dag var der jo ingen turister, og hele byen så meget barsk og forladt ud.

cof

Jeg kæmpede med de lige linjer og grå farver. Igen sad jeg under min ’M60’ og tegnede nogle skarver, der sad og skabte nogle fantastiske former.

cofcof

Klokken var lige pludselig mange, og jeg gik tilbage og videre til den nye Marina, hvor der er to rækker af smukke nye sommerhuse. Jeg manglede inspiration, aldrig et godt tegn, og debatterede med mig selv – hvad er det jeg laver, og hvorfor. Mine malerier skal være sted-specifikke og reflektere min rejse, men jeg laver jo ikke en ’guide book’. Jeg blev færdig med at kikke på den store og mørkede himlen, indrammet af Halses mærkelige silhuet, med den gamle silo, havnebadets udspringstårn ’Det flyvende tæppe’ og alle mulige slags både.

 

 

cof

 

KYST 05

Weather report = overskyet. 1 – 3 °C. Wind 5 – 8 m/s fra sydvest. Sol? Ingen

Stoppested med M60 = 3

Gik = 5.70km

Varede = 9 hours, 03 minutes

Fugle set og hørt = 22 arter (2 nye, 40 i alt)

Other stuff = a possible rock pipit amongst the rocks. Could have been a meadow pipit. I love wrens, had no idea there were so many of them on the coast.

Snakkede med = 2

In my head = Chess moves. Human evolution. Should I go out and get drunk on Friday night? My foot black and blue and sore because I fell during Floorball on Monday. 10km race on sunday, can I run it?