KYST 04 (Dansk) fra Levka til Klympen, fredag den 26. jan 2018

To read this post in English, see here

cof

se her for introduktion til KYST projektet

KYST 04  Jeg kørte til kysten gennem tyk tåge. Jeg glædede mig til at se, hvad dagen ville bringe. Igen, utroligt nok, var der ingen vind og havet var helt stille. Banker af tyk tåge rullede ind fra havet, men nogle gange kunne horisonten ses.

cof

Jeg gik nordpå. Denne del af kysten er ret forladt og der var ikke mange mennesker – et par kajakker og en enkelte fisker. Den sandede kyst var ved at blive overtaget af småsten og rullesten.

cof

Jeg nåede Kultippan, et helt utroligt måneagtig landskab med ler og mudder, som blev efterladt her som en del af den kulbrydning, der skete inde i skoven i 1940s. Selv om der var cirka 60 ansatte, var hele foretagendet en stor fiasko, og det varede kun nogle år.

cof

Det lignede slet ikke nogle andre steder på Bornholm. Den tykke tåge, sammen med den barske natur, skabte en apokalyptisk stemning. Mit humør var heller ikke godt, og jeg kæmpede med landskabet og tåge, og den tykke ler.

cof cof

Nogle bekendte forbipasserende forklarede at Kultippan var helt glat og afrundet dengang de var børn, og de kælkede og stod på ski på den i vinteren. Det kunne man slet ikke nu, fordi hele området var dækket af utallige sprækker på grund af årtiers regnvand. Jeg var frustreret og bestemte mig for at lave noget helt andet. Jeg prøvede at genskabe vand gennem ler med maling på papir.

cof 

Jeg kikkede på nogle fugle I havet fra mit høj udsigtspunkt. En fløjsand  hun prøvede at passe ind sammen med nogle havlitter, tæt på nogle store lappedykkere. De var ligeglade allesammen og ignorerede ham.

cof

Jeg nåede slutpunkt ved Klympen og sad på stranden, mens det blev mørkt. Vindstille og ingen menneske. Jeg kunne høre havlitter kaldende til hinanden langt ud på havet, selv om jeg ikke kunne se dem på grund af tågen. Mens jeg pakkede mine ting, fløj der lige pludselig tusindvis af skræppende alliker og råger lige over mit hovedet. De forsvandt i mørket, på vejen til deres natterast dybt ind i skoven.

Kyst 04

Vejret – tåget og overskyet, 3 – 5 grader, med vind 0 – 3 m/s fra syd og øst. Sol – ingen

Sigtbarhed – dårligt

Lært – lad nu være med at opføre dig som en baby når tingene går galt. Lav noget helt andet.

Stoppested med M60 – 1

Gik – 4.47km

Varede – 8 timer og 36 minutter

Fugle set og hørt – 23 arter (3 nye, 38 i alt)

Snakkede med – seks

I mit hoved – same same

cof