KYST 03 (Dansk) – fra Blykobbe Å (Skovly) til Levka 19/01/18

To read this post in English, see here

se her for introduktion til KYST projektet

KYST 03 Efter jeg havde gået igennem skoven ved Skovly, fandt jeg stedet ved kysten hvor jeg blev færdig ugen før. Solen var ikke oppe endnu, og vejret var mildt og vindstille. Mens jeg sad stille, svævede et par musvåger forbi. Den ene sad på en gammel og kroget birkegren. En skovskade skreg og en lille flok af grønsisken fløj forbi. Der var ikke andre menneske. Det var en god start på dagen.

cof

Jeg gik nordpå, mod de gamle fiskeryutter ved Sorthat Odde. Solen var nu oppe, og de fine farver sammen med stregerne på sandet fra bølgeren fangede mit opmærksomhed. Jeg lavede en kultegning af et rodsystem fra en skovfyr. Det var helt sort i midten, og lignede porten til de underjordiske.

Jeg forsatte nordpå, forbi skansen og kanonbatteriet, og op til kanten af Pyritesøen. Søen er en gammel lergrav og den afrømmede materiale fra udgravningen blev deponeret på stranden, hvor det ligger som en bro mellem søen og havet. Her finder man dinosaurer, hvis man er heldig. Det var jeg ikke, men jeg kikkede på de store skalleslugere og troldænder, der rastede på vandet. Jeg prøvede at male kysten af søen med spejlinger, som måske snart bliver en del af Bornholms kyst, hvis ’broen’ forsvinder.

cof

Jeg synes, det er næsten utroligt, at der ligger en kæmpe nedlagt fabrik inde i skoven lige nogle få hundrede meter fra der, hvor jeg sad, som var øens største virksomhed for ikke så lang tid siden.

Udover nogle hundeluftere, løbere og et par kajakker, var der ingen menneske. Der kom lidt slud, efterfulgt af solen i en kort periode. Jeg gik nordpå igen, og sad foran en enlig havlit han, som dykkede ned for at hente mad. Utrolig at forstille sig ham under vandet, på jagt efter muslinger og krebsdyr, mens han kæmper for at overleve. Jeg følte mig heldig over, at jeg fik lov til at tegne ham, men jeg var blevet lidt træt og tegninger var ikke gode.

cof

Endelig nåede jeg dagens mål, Levka strand, hvor jeg sad foran en kæmpe himmel. Vinden var begyndte at blæse lidt op, og jeg besluttede mig for at lave et billede i ’striber’ for at fange de skiftende farver og toner. Det hele var i konstant bevægelse og jeg var meget træt men også lidt overvældet. Godt at jeg blev hentet i dag.

cof

Kyst 03

Vejret – overskyet med lidt slud og kort perioder med sol, 0 – 3 grader, med vind 0 – 3 m/s fra vest.

Sigtbarhed – god

Lært – Gå langsomt, ellers bliver man for varm. Lige før man pakker, se om der er nogle gode ting lige foran.

Stoppested med M60 – 1

Gik – 5.51km (igen)

Varede – 8 timer og 16 minutter

Fugle set og hørt – 29 arter (12 nye, 35 i alt)

Snakkede med – en

I mit hoved – forskellen mellem at lave billede på en didaktisk og objektiv måde og en subjektiv måde og hvor balancen ligger. Observation og fortolkning. Godt at der kommer fugle. Francis Nganou vs Stipe Miocic, Følelse at jeg ’skyldes’ dårligt vejr