KYST (Dansk)

Se denne side på ENGELSK her

Følgende er introduktion til KYST project – se her for blog opdateringer efter hver tur gennem 2018 – KYST blog (KYST 01, KYST 02 osv.) Se også min Facebook og Instagram

KYST

KYST er navnet for et kunstprojekt, som jeg arbejder på gennem 2018. Jeg begynder januar den 5. og forsætter hver fredag derefter. KYST er en vandretur rundt om Bornholm i 52 etaper, altså en tur en gang om ugen gennem hele året. Med start- og slutpunkt ved Rønne havn går jeg Bornholm rundt – med uret.

KYST months

Hver tur starter ved solopgang og slutter ved solnedgang, uanset hvor dårligt vejret er, og hvor lang dagen er. Gennem turen går jeg langsomt, og jeg tegner og maler, samler og bygger alt det, mine øjne bliver fanget af. Alt bliver lavet i felten på dagen.

Hammeren photoPå min tur rundt om øen går jeg gennem mange forskellige naturtyper – øde kyststrækninger, strande fyldt med turister, små havnebyer, industri- og parcelhusområder. På nogle tur er jeg alene, på andre omgivet af masser af menneske. På sommersolhverv er jeg ude i felten i over 18 timer, om vinteren ikke så mange.  Jeg bliver helt sikkert kold og våd mange af dagene.

KYST handler om ændringer gennem tid og rum, med Bornholm som et kæmpe ur eller en kalender. Hver tur bliver en rejse under solens vandring igennem dagen, men også igennem millioner af geologiske år, tusindvis af historier, årstider, fugletræk, tidevand og meget mere.edderfugle salthammer

Mest afgørende bliver vejret på dagen. Hver tur bliver unik, og jeg håber, at alt, som jeg producere, kommer til at reflektere mine oplevelser gennem dagen. Jeg har ikke nogen faste regler i forhold til, hvad jeg skal lave og hvordan, og jeg forventer, at det udvikler sig i takt med projektets udførelse.

Jeg er fascineret af, hvordan vi oplever vores omgivelser, og hvordan disse oplevelser skaber en forbindelse mellem os og verden omkring os. Jeg glæder mig rigtig meget til at gøre mit forhold til Bornholm dybere.

salthammerI mange år har jeg lavet forskellige kunstprojekter, der handler om temaer som tid og rum i naturen. Siden jeg flyttede til Bornholm for 10 år siden, har jeg haft ideen om at gå Bornholm rundt gennem året, og nu – på mit 10 års jubilæum, virker som det passende tidspunkt.

Det er meget vigtigt for mig, at alt det, jeg laver, bliver delt mens projektet udvikler sig. På de dage, hvor jeg går rundt om øen, uploader jeg billeder på Instagram, laver jeg en blog efter hver tur her på min hjemmeside, og på min offentlige Facebook-profil uploader jeg billeder osv. Dette mere detaljeret Google kort bliver opdateret i løbet af året.

Jeg håber, det lykkes at lave en udstilling og bog om projektet i 2019.