KYST (Dansk)

Se denne side på ENGELSK her

Følgende er introduktion til KYST project – se her for de sidste blogger gennem 2018 – KYST blog  Se også min Facebook og Instagram.

KYST

KYST er navnet for et kunstprojekt, jeg arbejdede på gennem 2018. Jeg begyndt januar den 5. og forsættede hver fredag derefter. KYST er en vandretur rundt om Bornholm i 52 etaper, altså en tur en gang om ugen gennem hele året. Med start- og slutpunkt ved Rønne havn går jeg Bornholm rundt – med uret.

KYST months

Hver tur startede ved solopgang og sluttede ved solnedgang, uanset hvor dårligt vejret var, og hvor lang dagen var. Gennem turen gik jeg langsomt, og jeg tegnede og malede, samlede og byggede alt det, mine øjne blev fanget af. Alt blev lavet i felten på dagen.

Hammeren photoPå min tur rundt om øen gik jeg gennem mange forskellige naturtyper – øde kyststrækninger, strande fyldt med turister, små havnebyer, industri- og parcelhusområder. På nogle tur var jeg alene, på andre omgivet af masser af menneske. På sommersolhverv var jeg ude i felten i over 18 timer, om vinteren ikke så mange.

KYST handlede om ændringer gennem tid og rum, med Bornholm som et kæmpe ur eller en kalender. Hver tur blev en rejse under solens vandring igennem dagen, men også igennem millioner af geologiske år, tusindvis af historier, årstider, fugletræk, tidevand og meget mere.edderfugle salthammer

Mest afgørende blev vejret på dagen. Hver tur blev unik, og alt, som jeg producerede, kom til at reflektere mine oplevelser gennem dagen. Jeg havde ikke nogen faste regler i forhold til, hvad jeg skal lave og hvordan, og jeg forventede, at det udviklede sig i takt med projektets udførelse.

Jeg er fascineret af, hvordan vi oplever vores omgivelser, og hvordan disse oplevelser skaber en forbindelse mellem os og verden omkring os. Jeg glæder mig rigtig meget til at gøre mit forhold til Bornholm dybere.

salthammerI mange år har jeg lavet forskellige kunstprojekter, der handler om temaer som tid og rum i naturen. Siden jeg flyttede til Bornholm for 10 år siden, har jeg haft ideen om at gå Bornholm rundt gennem året, og nu – på mit 10 års jubilæum, virker som det passende tidspunkt.

Det var meget vigtigt for mig, at alt det, jeg lavede, blev delt mens projektet udvikler sig. På de dage, hvor jeg gik rundt om øen, uploadede jeg billeder på Instagram, lavede jeg en blog efter hver tur her på min hjemmeside, og på min offentlige Facebook-profil uploadede jeg billeder osv. Dette mere detaljeret Google kort blev opdateret i løbet af året.

Jeg begynder snart på en Crowdfunding campaign for KYST bog, som kommer ud i maj måneded. Datoerne til udstillinger kan ses til højre.