ERTHOLMENE

To see this page in English click here

I maj måned tidligere i år, brugte jeg syv vidunderlige dage på Christiansø. Ligesom i min tidligere KYST projektet, begyndt hver tur ved solopgang og sluttede ved solnedgang – udenfor i alle mulige slags vejr. Målet var at prøve at skabe en eller anden slags forbindelse med øerne med at se, kikke, tegne og male. Alt det kunstneristiske arbejde blev lavet færdig på dagen. På Bornholm havde jeg målet at holde mig så tæt på vandet som muligt, men for ERTHOLMENE besluttede jeg mig for at dele øerne op i syv ‘zoner’, en for hver dag, og så få lov til at gå rundt indenfor ‘grænsene’ alt efter lyst.

Der hvor jeg gik på den først dag, ifølge GPS på min mobil

Ertholmene ligger cirka 20 kilometre nordøst for Bornholm i Baltikum. Øerne er hjemme til over 90 mennesker, og så en rige antal af ederfugle, sæler, alkefugle og padderdyr. Set fra både den kulturhistoriske og naturhistoriske sysnpunkt, er øerne meget fascinerende. I 1684 blev fæstningsbyggeriet påbegyndt for at sikre Danmarks militær magt, og udsigter og motiver på øerne er næsten uændret siden fæstningen mistede sin militær betydning og blev nedlagt i 1855.

ERTHOLMENE 04.02 Udsigt mod Coucherons Bastion

Om sommeren er Christiansø en meget popular besøgsmål for turister, som tager færgen fra Gudhjem på Bornholm, og rejser tilbage igen efter nogle timers gang. Da jeg var på øen i maj var der ikke så mange gæster og det føltes som om jeg havde øerne næsten til mig selv. Den største ufordring for mig var at blive omringet af så mange fantastisk motiver – og så de skiftende lys og vejr. Jeg var godt nok træt da jeg blev færdig med ugen.

ERTHOLMENE 01.05 Ederfulge ved Frederiksø

Da jeg endelig kom hjem til Bornholm igen, begyndte jeg straks med at arbejde på udstillingen og bogen, som jeg allerede havde planlagt. Først i juli måned rejste jeg tilbage til øerne for at udstille mine billeder på galleri Palivaren på Christiansø.

Lige før udstillingen åbnede lykkedes det at blive færdig med bogen. Jeg fik hjælp af Nye Hughes fra Dalrymple i Skotland, som var også med til at designe min KYST bog, og vi fulgte det samme layout og narrative style som KYST bogen – dog den er mindre med 60 sider og soft cover.

Bogen kan købes på Bornholm i flere boghandlere og gallerier (NaturBornholm, William Dam, Ide og Bog osv). Den koster 150 kr. Hvis ikke du er på Bornholm, kan du sende en email til mig med din address, hvor mange du vil købe, hvis de skal signeres – og så melder jeg tilbage med prisen inkl. fragt. Det kan betales med Mobilpay, Paypal eller overførsel. Malerierne kan også købes.

Screenshots from the book